Noutăți

« Înapoi

Schimb de experiență între Republica Moldova și Ucraina în domeniul controlului de stat

O delegație din partea Serviciului de Reglementare de Stat al Ucrainei, aflată în vizită de studiu la Chișinău, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Serviciului monitorizarea controalelor de stat a Cancelariei de Stat. Discuțiile s-au axat pe experiența Republicii Moldova în domeniul reformei regulatorii și, în special, a controlului de stat.

În cadrul ședinței, specialiștii ucraineni și reprezentanții Cancelariei de Stat au abordat aspecte importante ce vizează cadrul normativ național de reglementare a controlului de stat, rolul Cancelariei în implementarea reformei de inspecție și interacțiunea cu Agențiile responsabile pentru efectuarea controalelor.

 

 

De asemenea, membrii delegației s-au arătat interesați de etapele reformei instituționale a organelor de control și în mod particular de funcționarea sistemului informațional Registrul de stat al controalelor, care permite evidența automatizată a efectuării controalelor planificate și inopinate.

 

În context, au fost abordate și evoluțiile implementării în Republica Moldova a guvernării electronice și a bunelor practici ale Centrului E-Guvernare.

 

Schimbul de experiență în domeniul controalelor de stat va oferi noi oportunități pentru crearea de parteneriate și contacte profesionale între Republica Moldova și Ucraina.

 

Sursa: http://cancelaria.gov.md