Noutăți

« Înapoi

La data de 19 septembrie 2019 a avut loc ședința comună

La data de 19 septembrie 2019, a avut loc ședința comună cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Centrului pentru Implementarea Reformelor, Băncii Mondiale, Cancelariei de Stat și organelor de control responsabile de domeniul securității şi sănătății în muncă, prezidată de către Secretarul General al Guvernului, dl Andrei SPÎNU.

 
Subiectul ședinței fiind modul de respectare a prevederilor Legii securității şi sănătății în muncă nr. 186/2008, precum și punerea în aplicare a Regulamentului privind modul de cercetare a accidentelor de muncă nr.1361/2005 de către organele de control responsabile de domeniul menționat
 
În rezultatul ședinței sa stabilit necesitatea prezentării lunare a datelor despre accidentele de muncă înregistrate de organele de control către Inspectoratului de Stat al Muncii. Totodată, Inspectoratului de Stat al Muncii va organizarea instruirilor suplimentare cu inspectorii din cadrul organelor de control pe domeniul siguranței ocupaționale și promova numărul unic de contact (022 49-94-00) privind sesizarea accidentelor de muncă.