Noutăți

« Back

Comunicat - Agenţii economici pot evalua instituţiile de control prin intermediul unui Chestionar online

În contextul evaluării reformelor guvernamentale prin intermediul unei fișe de punctaj transparente și comprehensive (Scorecard), începând cu luna septembrie 2016, pe portalul public al Registrului de Stat al Controalelor (https://controale.gov.md) a fost plasat un sondaj.

Chestionarul este compus din 3 întrebări, care urmăresc evaluarea conţinutului informaţional pe portalul controale.gov.md sau pe paginile web ale instituțiilor, precum şi a nivelului de accesibilitate a informației. De asemenea, prin intermediul acestui chestionar, întreprinzătorii pot contribui cu sugestii şi propuneri de îmbunătățire a  accesibilității și a conţinutului informaţional privind controlul de stat.

Astfel, în trimestrul I al anului curent au fost înregistrați 80 de respondenți, iar rezultatele chestionarului indică că oamenii de afaceri au plasat în topul celor 5 cele mai solicitate instituții Serviciul Fiscal de Stat - 49%, Casa Națională de Asigurări Sociale - 38%, Inspectoratul de Stat al Muncii – 29%, Casa Națională de Asigurări în Medicină - 21%, Agenția pentru Protecția Consumatorilor – 20%.

În ceea ce privește evaluarea nivelului de accesibilitate a informației, 44% din totalul respondenților au evaluat cu nota 5 (nota maximă), 16% au apreciat cu nota 4 și 12% cu nota 3, iar aproximativ 20% din respondenți au evaluat negativ nivelul de accesibilitate a informației.

Chestionarul poate fi accesat de pe portalul Guvernamental al Registrului de Stat al Controalelor (https://controale.gov.md), sau direct la adresa imediat indicată https://www.surveymonkey.com/r/36NHT7M.